Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Druhý júlový víkend patril v Trenčianskom kraji výnimočným oslavám

Malebná obec Nová Ves nad Váhom si počas soboty 13. júla 2019 pripomenula šieste storočie svojej existencie. Folklórne tradície sa niesli marikovskou dolinou a 110. narodeniny oslávila modrovská dychovka v zaplnenom kultúrnom dome. 

Obec Nová Ves nad Váhom (okres Nové Mesto nad Váhom) si pre svojich obyvateľov pripravila skutočne bohatý kultúrny program. Dôvod bol jednoduchý, malebná dedinka si pripomenula 600. výročie od prvej písomnej zmienky. Ku gratulantom sa pripojil aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Som rád, že som mohol prijať pozvanie pána starostu na takúto významnú udalosť. Nová Ves nad Váhom je nádherná obec a ja jej prajem veľa ďalších úspešných rokov. Verím, že aj v budúcnosti bude napredovať minimálne tak, ako doteraz,“ povedal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). 

Oslavovalo sa aj o pár kilometrov ďalej, dychová hudba obce Modrová hrá už 110 rokov. Svojou hudbou potešila v sobotu aj publikum v obecnom kultúrnom dome. Folklórna muzika i lákavé dobroty sa niesli vzduchom aj v marikovskej doline. Aj 27. Marikovských foklórnych slávností či oslavy 110. vyrocia DH Modrovanka sa zúčastnil predseda TSK. „Teším sa, že modrovská dychovka funguje na plné obrátky už taký dlhý čas. Trenčiansky samosprávny kraj vydá v tomto roku knižnú publikáciu o folklórnych zoskupeniach pôsobiacich na našom území a DH Modrovanka bude jej súčasťou. Prajem im do budúcna najmä veľa úspechov. Zároveň ďakujem aj všetkým organizátorom Marikovských folklórnych slávností za to, že tento festival pomáha uchovávať tradície typické pre náš kraj, “ povedal trenčiansky župan.

Všetky podujatia finančne podporil aj Trenčiansky samosprávny kraj.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK