Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Environmentálne ladený festival Ekotopfilm – Envirofilm zavíta aj tento rok do Trenčianskeho kraja

Filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm ponúkne aj tento rok obyvateľom Trenčianskeho kraja množstvo kvalitných a náučných dokumentárnych filmov či zaujímavé prezentácie a diskusie venované ochrane životného prostredia a ďalším dôležitým environmentálnym témam. Vďaka podpore Trenčianskeho samosprávneho kraja sa na environmentálnu filmovú tour môžu tešiť občania až v šiestich župných mestách.

V rámci environmentálneho projektu Zelená župa, ktorý Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zaviedol ešte v roku 2015 ako jediný spomedzi samosprávnych krajov na Slovensku, kladie Trenčianska župa dôraz aj na vzdelávanie a osvetu obyvateľov kraja v oblasti ochrany životného prostredia. Jedným zo spôsobov ako zvýšiť environmentálne povedomie verejnosti Trenčianskeho kraja, je aj podpora podujatí, ktorých cieľom je vzdelávať a prinášať riešenia v oblasti environmentalistiky. Presne takýmto podujatím je aj filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm, ktorého organizáciu finančne podporuje aj TSK. „Teší ma, že organizátori filmového festivalu zavítajú celkovo až do šiestich miest v Trenčianskom kraji. Kvalitné náučno-vzdelávacie filmy si budú môcť návštevníci vychutnať v Trenčíne, Partizánskom, Prievidzi, Dubnici nad Váhom, Púchove a Považskej Bystrici. Verím, že bohatý program festivalu prispeje k osvete obyvateľov Trenčianskeho kraja v otázkach týkajúcich sa ochrany životného prostredia,“ povedal projektový manažér Zelenej župy Martin Macíček.

Najbližšie môžu environadšenci, ale aj široká verejnosť navštíviť festival Ekotopfilm – Envirofilm v meste Dubnica nad Váhom, kde sa aktuálne koná už dnes o 16.00 h v Kine Lastovička. Tí, ktorí z rôznych príčin zmeškajú festival v Dubnici nad Váhom, nemusia byť sklamaní. Filmová tour totižto bude pokračovať už 15. – 16. apríla 2019 v Trenčíne v priestoroch Cinemax Trenčín. O ďalších termínoch festivalu Ekotopfilm – Envirofilm v spomínaných mestách budeme informovať na našom webovom sídle.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK