Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Galavečer venovaný kreatívnym ženám hostila krajská dominanta

Trojdňové podujatie Iniciativa Creativa, ktoré v krajskom meste Trenčín pripravila Únia žien Slovenska, vyvrcholilo v nedeľu 13. októbra 2019 slávnostným galavečerom v priestoroch Kasárne Trenčianskeho hradu.

Vyrobiť z nepotrebných zvyškov látky, priadze, kože či iných prírodných materiálov tašku na nákup, pláž alebo tašku pre deti a kabelku. Tejto kreatívnej úlohy, pod ktorú sa podpísala Únia žien Slovenska, sa doteraz zhostilo viac ako 360 žien z celého Slovenska. Tie najšikovnejšie z kraja si ocenenie za svoju nápaditosť prevzali počas slávnostného večera, na ktorom nechýbal ani predseda TSK. „Je to také poďakovanie ženám, ktoré to majú s nami mužmi naozaj ťažké. Tento inšpiratívny večer tvorili ženy. Také, ktoré vedia veľa vecí nielen vymyslieť, ale aj zrealizovať, a to si na nich naozaj veľmi vážim,“ povedal Jaroslav Baška.

Projekt Iniciativa Creativa má okrem estetického aj ekologický rozmer. Jeho ambasádorkami sú uznávaná módna návrhárka Jana Jurčenko, ktorá sa galavečera v Trenčíne aj osobne zúčastnila, či sochárka Gabriela Vidová. Predsedníčka Únie žien Slovenska Jana Vaľová využila príležitosť a poďakovala aj krajským predsedníčkam únie. Slávnostný večer svojím vystúpením dotvoril aj obľúbený spevák Robo Opatovský. Tie najkreatívnejšie ženy, o ktorých rozhodne porota, budú ocenené počas galavečera v Štátnom divadle Košice.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK