Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Herci Zuzana Vačková a Juraj Bača priblížia návštevníkom DOD TSK silné príbehy hendikepovaných ľudí

V rámci dlhoročnej a výbornej spolupráce Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a OZ Parasport24 sa nielen študenti župných stredných škôl, ale i návštevníci dňa otvorených dverí môžu tešiť na prednášku o tom, ako vnímať hendikep.

Projekt s názvom Ako vnímať hendikep z dielne OZ Parasport24 je určený predovšetkým pre stredné školy. Počas Dňa otvorených dverí TSK 2019 sa jeho súčasťou stane aj široká verejnosť. „Od roku 2014 sme s našim projektom navštívili tri kraje. Počas rokov a jednotlivých prednášok sme priamo oslovili takmer 10 tisíc študentov, a to formou rozprávania príbehov samotnými hendikepovanými ľuďmi z nášho OZ Parasport24. Tieto prednášky zároveň obohatili príjemným rozprávaním aj naši podporovatelia, ako napríklad Zuzka Vačková. Teší nás, že s týmto projektom môžeme pokračovať aj v Trenčianskom kraji,“ priblížil Miroslav Buľovský z OZ Parasport24.

Návštevníci DOD TSK 2019 sa môžu 1.októbra 2019 od 12.30 h tešiť na známe tváre. Do priestorov župného úradu zavíta obľúbená herečka Zuzka Vačková či predstaviteľ policajného vyšetrovateľa z populárneho televízneho seriálu REX Juraj Bača. Ten sa predstaví aj v polohe, v ktorej ho možno nepoznáte – s gitarou v ruke. Priestor bude aj na autogramiádu či spoločné fotenie.

Týmto sa však spolupráca medzi Trenčianskou župou a OZ Parasport24 v tomto roku nekončí. Pokračovať bude 24. októbra 2019 koncertom Hudba bez Bariér. Na podujatí, ktoré finančne podporuje aj TSK, vystúpia stálice slovenskej či českej hudobnej scény KALI, EGO, speváčka Tereza Mašková či Martin Harich, Peter Bažík či Folklórny súbor Trenčan.

  

autor: mp

Fotogaléria

Zdroj OZ Parasport 24 - 3
Bulovsky - OZ Paraspot24
Zdroj OZ Parasport 24 - 2
Zdroj OZ Parasport 24
Zdroj: TV Markíza
Zdroj: https://www.lenprezeny.sk/zuzana-vackova-uz-si-neviem-si-predstavit-ze-som-nesiapala-pedalov/
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK