Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Historicky prvá Vianočná kvapka krvi prilákala do priestorov úradu aj prvodarcov

Predvianočný darček v podobe vzácnej červenej tekutiny prišlo v stredu 18. decembra 2019 darovať na Trenčiansku župu v rámci Vianočnej kvapky krvi 21 darcov, medzi nimi aj 6 prvodarcov.

Tradičný odber krvi zorganizoval Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) pre svojich zamestnancov, ľudí pracujúcich v organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti župy, študentov či širokú verejnosť už po desiatykrát. Opäť si cestu na župný úrad našlo aj viacero prvodarcov. „Vždy som sa chcela stať darcom krvi. Nemala som však 18 rokov, tak som musela počkať. Verím, že aj moja krv niekomu pomôže, prípadne zachráni život,“ povedala prvodarkyňa Simona Šimunová z Bánoviec nad Bebravou.

Pravidelne sa spoločného odberu krvi zúčastňuje aj trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý prišiel s myšlienkou župnej kvapky krvi pred takmer 5 rokmi. Za toto obdobie sa k nemu pridalo aj množstvo poslancov z krajského zastupiteľstva i zamestnancov župného úradu. „Teší nás, že je stále dostatok darcov, ktorí darujú krv nezištne, väčšinou pre dobrý pocit. Krv je asi najväčší dar, aký môžu ľudia niekomu podarovať. Keď jej je dostatok, vieme pacientom v nemocniciach zabezpečiť správnu a dostatočnú liečbu,“ priblížil doktor Markech z Národnej transfúznej služby v Trenčíne, ktorá je spoluorganizátorom každého odberu krvi na Trenčianskej župe.

Všetkým darcom srdečne ďakujeme!

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK