Kresba klienta CSS – DEMY v Trenčíne sa stala predlohou pre vianočnú poštovú známku

Vianočná pošta pre Ježiška je výnimočný projekt, ktorý organizuje Slovenská pošta v spolupráci s partnermi. Vďaka Slovenskej pošte posielajú deti svoje tajné želania, predstavy o vysnívaných darčekoch, kresbičky či pozdravy Ježiškovi. Vybraná kresba sa stane predlohou vianočnej poštovej známky.

Slovenská pošta každý rok ocení detského autora výnimočnej kresby venovanej Ježiškovi. Detská kresba, ktorú vyberie Realizačná komisia známkovej tvorby sa stane predlohou vianočnej poštovej známky pre nasledujúci rok. Námetom tohtoročnej príležitostnej poštovej známky z emisného radu „Vianočná pošta“ sa stal vianočný stromček, ktorého autorom je Maroš Chovanec, klient Centra sociálnych služieb – DEMY v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. „Maroš je u nás v DEMY od mája 2018 a je jedným z prvých klientov Autistického centra. Všetci sme veľmi hrdí, že z obrovského množstva kresieb detí z celého Slovenska si komisia vybrala práve tú Marošovu. Obrázok mu pomáhala namaľovať  inštruktorka sociálnej rehabilitácie Martina Stachová. I tento úspech je pre nás všetkých motiváciou do ďalšej práce,“  neskrýval radosť riaditeľ CSS – DEMY v Trenčíne Tibor Gavenda.

Grafickú úpravu výtvarných návrhov zhotovil akademický maliar Pavel Choma. Marošovu kresbu a finálnu podobu poštovej známky, ktorá vznikla na jej základe, si môžete pozrieť na tomto linku: https://www.pofis.sk/katalog/produkty/znamka-2019-vianocna-posta-2019.

autor: lb