Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Na Dni otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja sa premiérovo predstaví aj legendárna električka

Aký by to bol legendárny deň otvorených dverí, keby na ňom chýbal jeden zo symbolov Trenčianskeho kraja - unikátna električka. Tá premáva na koľajniciach medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami už úctyhodných 110. rokov.

Návrat legendy, tak by sa dal označiť moment, keď sa v roku 2015 vrátila jedinečná električka na svoju tradičnú trať. K jej záchrane prispel aj Trenčiansky samosprávny kraj, ktorý prevádzku tejto úzkokoľajky každoročne podporuje sumou 25 tisíc eur. V tomto roku Trenčianska elektrická železnica oslavuje nádherných 110 rokov svojej bohatej existencie. O jej chod sa v súčasnosti starajú dobrovoľníci z rovnomennej neziskovej organizácie. Históriu električky, jej špecifiká, prevádzku ale i novú knižnú publikáciu venovanú práve výnimočnému vláčiku príde na DOD TSK 2019 odprezentovať Dušan Nosál, riaditeľ Trenčianskej elektrickej železnice, n. o.

Návštevníci Dňa otvorených dverí TSK, turisti či fanúšikovia úzkokoľajky majú v tomto roku už len jednu šancu previezť sa unikátnou električkou, a to 30. novembra 2019 v rámci Mikulášskej električky.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK