Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Na župný úrad v Trenčíne zavítala prezidentská návšteva

V rámci rozlúčkových návštev zavítal ešte stále úradujúci prezident Slovenskej republiky (SR) Andrej Kiska na Trenčiansku župu.

V stredu 29. mája 2019 zavítal na pôdu župného úradu prezident SR Andrej Kiska. Poslednou zástavkou hlavy štátu v rámci rozlúčkových návštev bola Trenčianska župa, na ktorej ho prijal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. K témam, ktoré rezonovali počas stretnutia, patrila činnosť a plány župy na najbližšie obdobie, pozornosť bola venovaná aj aktuálnym problémom, ktorým kraj čelí. „Prioritami, ktoré som si určil pre svoje súčasné funkčné obdobie a s ktorými som dnes oboznámil aj prezidenta, sú rekonštrukcie ciest II. a III. triedy a modernizácia našich troch župných nemocníc. Okrem toho budeme investovať nemalé finančné prostriedky aj do oblasti školstva, a to najmä do podpory systému duálneho vzdelávania, v rámci ktorého sme už dlhodobo lídrom,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Predseda kraja oboznámil prezidenta SR aj s veľkou výzvou pre župu, ktorou je príprava Akčného plánu transformácie regiónu horná Nitra.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK