Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Nové zariadenie pre seniorov v obci Radobica

Obec Radobica v okrese Prievidza sa od januára 2020 bude môcť pochváliť novým zariadením pre seniorov. Obyvateľom okresu tak poskytne okrem nových sociálnych služieb aj voľné pracovné miesta.

Zariadenie pre seniorov (ZPS) bude v obci Radobica otvorené v januári budúceho roku, a to v budove bývalej obecnej školy, ktorá podstúpila rekonštrukciu. Podľa slov starostky obce Eleny Valenteje vytvorí nová inštitúcia aj pracovné pozície pre občanov obce i pre ľudí z blízkeho okolia. O otvorenie ZPS sa postará nezisková organizácia IRIS-IV, ktorá je prevádzkovateľom obdobného typu zariadenia v obci Skačany z okresu Partizánske. "Opatrovateľskú starostlivosť a zdravotnícky servis budeme poskytovať 28 klientom počas 24 hodín. Zariadenie otvárame pre ľudí so štvrtým, piatym a šiestym stupňom odkázanosti," priblížila riaditeľka neziskovej organizácie Viera Maďarová.

Úsilie neziskovej organizácie a obce Radobica v sociálnej oblasti si váži aj Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), ktorý je zriaďovateľom 24 zariadení poskytujúcich sociálne služby. „Aj vďaka tejto spolupráci sa rozvíjajú sociálne služby v kraji, ktoré majú okrem iného za úlohu zabezpečiť dôstojné prežitie jesene života pre seniorov,“ uviedol predseda TSK Jaroslav Baška s tým, že všetkým zainteresovaným patrí veľká vďaka.

 

Zdroj: TASR

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK