Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Novým multifunkčným ihriskom sa pýši už aj obec Soblahov, ktorá cez víkend žila tradíciami

O tom, že v obci Soblahov (okres Trenčín) sa môžu pochváliť krásnymi ľudovými tradíciami, sa počas uplynulej soboty presvedčili všetci návštevníci Soblahovského leta. Okrem spevu, tanca a dobrého jedla sa aj športovalo, a to priamo na úplne novom multifunkčnom ihrisku.

Športový areál pri Základnej škole s materskou školou v Soblahove privítal v sobotu 10. augusta 2019 všetkých milovníkov folklóru, tradícií a dobrého jedla. Ďalší ročník Soblahovského leta postupne na pódiu predstavil rozmanitosť a tvorbu domácich folklórnych zoskupení - Folklórnej skupiny Dolinečka, Folklórnej skupiny Melenčár, Detského folklórneho súboru Melenčárik i Harmonikovej akadémie Jozefa Opatovského. K dobrej hudbe patrí aj chutné jedlo, preto to doslova na každom rohu rozvoniavalo inou "špecialitou" od domácich kuchárov.

Vrcholom programu bolo otvorenie nového multifunkčného ihriska, ktoré vzniklo za pomoci financií z Úradu vlády SR vo výške viac ako 36 tisíc eur a financiám z obecného rozpočtu. Prestrihnutím pásky a slávnostným výkopom ho spoločne otvorili starosta obce Marian Hudec a trenčiansky župan Jaroslav Baška. “Aj Trenčiansky samosprávny kraj má na svojich stredných školách vybudovaných už 11 multifunkčných ihrísk, tento rok by k nim mali pribudnúť ďalšie 3. Preto ma naozaj teší, že obec Soblahov vytvára podmienky na to, aby mohla mládež vo svojom voľnom čase i počas vyučovania športovať. Okrem toho sa obci podarilo získať dotáciu vo výške 53 tis. eur z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR na podporu polytechnického vzdelávania, čo si ako samosprávny kraj, ktorý je dlhodobo lídrom v systéme duálneho vzdelávania, veľmi vážime a veríme, že nám týmto pomáhajú vychovávať budúcich študentov našich stredných škôl," povedal trenčiansky župan. Zároveň vyzdvihol aj ďalší projekt, na ktorom obec aktívne pracuje, a to vybudovanie domova pre seniorov s kapacitou 40 miest. "Klasických domovov pre seniorov je v Trenčianskom kraji málo a Soblahov môže ísť v tomto príkladom aj pre ďalšie obce," uzavrel predseda TSK.

Organizáciu podujatia Soblahovské leto župa podporila zo svojho dotačného systému. Financie obec využije na nákup krojového vybavenia pre svoje súbory.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK