Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Obdivuhodné kultúrne pamiatky Trenčianskeho a Zlínskeho kraja na Trenčianskom hrade

V priestoroch Barborinho paláca na Trenčianskom hrade môže verejnosť do 8. augusta 2019 obdivovať kultúrne dedičstvo dvoch susediacich krajov – Trenčianskeho a Zlínskeho kraja.

Návštevníci krajskej dominanty tak vďaka výstave História, ktorá nás spája spoznajú notoricky známe, ale i prachom zapadnuté historické monumenty na oboch stranách spoločnej hranice. Expozícia prezentujúca hrady, zámky, kaštiele, prírodné rezervácie a múzeá Trenčianskeho kraja a jeho partnerského regiónu, Zlínskeho kraja je výstupom jednej z aktivít medzinárodného projektu s názvom Kultúrne a historické dedičstvo ako základný atribút národného povedomia. Jeho zámerom je symbolické expozičné spojenie kultúrneho dedičstva slovenského a českého národa. „Dôvod pre umiestnenia exponátov na Trenčianskom hrade je jednoduchý. Bohatá návštevnosť i význam hradu, ako pamiatky či dominanty trenčianskeho regiónu zabezpečí posolstvo výstavy – osvetu našich historických pamiatok,“ ozrejmila dôvod konania výstavy na krajskej dominante riaditeľka krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región Eva Frývaldská. Expozícia je výsledkom spoločnej snahy a dlhoročnej spolupráce KOCR Trenčín región s Centrálou cestovního ruchu Východní Moravy. Po 8. auguste sa výstava na dva týždne presunie do Draškovičovho kaštieľa v Čachticiach.

Využite zostávajúci čas a spoznajte slávne i menej známe pamiatky trenčianskeho regiónu a Východnej Moravy na Trenčianskom hrade!

autor: bj

Fotogaléria

Zdroj: KOCR Trenčín región
Zdroj: KOCR Trenčín región
Zdroj: KOCR Trenčín región
Zdroj: KOCR Trenčín región
Zdroj: www.muzeumtn.sk
Zdroj: www.muzeumtn.sk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK