Odoslanie formuláru bolo úspešné.
Preskočiť navigáciu

Odborní zamestnanci zariadení sociálnych služieb sa školili na župnom úrade

Župný úrad v Trenčíne privítal odborných zamestnancov zariadení sociálnych služieb v Trenčianskom kraji. Tí sa prišli dozvedieť viac o infekčných ochoreniach a ich prevencii.

Odborný seminár zameraný na problematiku prevencie prenosu infekcií v zariadeniach sociálnych služieb pripravil Odbor zdravotníctva a sociálnej pomoci Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trenčíne. Štyri prednášky naslovovzatých odborníkov sa venovali problematike hygieny rúk pri prevencii nozokomiálnych nákaz v zariadeniach sociálnych služieb. „Zaplnená sála župného úradu v Trenčíne svedčí o veľkom záujme zo strany odborných zamestnancov zariadení sociálnych služieb. Verím, že nové poznatky, s ktorými odchádzajú domov, prispejú k zlepšeniu kvality poskytovania sociálnych služieb a bezpečnosti klienta pri poskytovaní ošetrovateľskej starostlivosti v zariadeniach,“ uviedla vedúca Odboru zdravotníctva a sociálnej pomoci Úradu TSK Elena Štefíková.

Prvý z dvojice seminárov sa uskutočnil vo štvrtok 7. novembra 2019, druhý s rovnakou tematikou bude v priestoroch Úradu TSK v stredu 13. novembra 2019.

autor: bj