Okrúhle výročie si pripomenul Ženský spevácky zbor Klenotnica, ale aj futbalisti z obce Trenčianske Stankovce

Rok okrúhlych výročí sa v Trenčianskom samosprávnom kraji ešte neskončil. Úctyhodných 30 rokov existencie oslávil Ženský spevácky zbor Klenotnica z obce Bzince pod Javorinou a 60. výročie organizovaného futbalu si pripomenul Obecný športový klub Trenčianske Stankovce. Gratuloval aj predseda TSK Jaroslav Baška.

Ženský spevácky zbor s názvom Klenotnica patrí k pýche obce Bzince pod Javorinou už celých 30 rokov. Oslava tohto významného jubilea sa uskutočnila v sobotu 23. novembra 2019 na miestnom obecnom úrade. Poďakovať súčasným, ale aj bývalým členkám zboru za ich umeleckú činnosť prišiel okrem iných aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. „Veľmi si vážim prácu zboru Klenotnica, pretože svojou činnosťou reprezentujú nielen región spod Javoriny, ale aj celý Trenčiansky kraj. Ďakujem za úsilie všetkým členkám i pánovi Gálikovi, vedúcemu Klenotnice,“ povedal trenčiansky župan. Ten zároveň odovzdal zboru Pamätný list predsedu TSK a každej z dám i malú pozornosť vo forme kvetu.

„Okrúhliny“ oslavoval aj organizovaný futbal v obci Trenčianske Stankovce. Už 60 rokov tak futbalom žijú nielen hráči na obecnom ihrisku, ale aj obyvatelia, ktorí ich podporujú. Slávnostný večer otvoril predseda Obecného športového klubu (OŠK) Trenčianske Stankovce Vendelín Sedláček prezentáciou dobových futbalových fotografií. Popriať stankovskému futbalu veľa ďalších úspešných rokov prišiel aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Veľmi ma teší, že Obecný športový klub v Trenčianskych Stankovciach patrí medzi tie skutočne aktívne. Do ďalších sezón želám futbalistom, ale aj vedeniu klubu veľa zdaru, pevné nervy a čo najviac športových úspechov,“ povedal predseda TSK. OŠK Trenčianske Stankovce bol v tomto roku úspešný aj v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK, vďaka ktorému sa mu podarilo zrealizovať projekt s názvom Aby ľudia nesedeli doma. Na nákup športového vybavenia tak klub od župy dostal 2 200 eur.

autor: lb