Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Práce na zateplení SOŠ v Handlovej napredujú

Rekonštrukcia budovy jedinej strednej odbornej školy v Handlovej prebieha v dvoch etapách a za plnej prevádzky. Financovaná je z rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a dotácie Environmentálneho fondu z Ministerstva životného prostredia SR.

V prvej etape projektu sa na škole vymenili pôvodné okná za plastové, rovnako boli na celej budove namontované hliníkové a plastové dvere. Aktuálne prebieha druhá etapa, počas ktorej sa zateplí obvodový plášť budovy školy, zrekonštruujú sa vstupné schodiská a nakladacia rampa či vymení starý beskozvod za nový. „Ide o modernizáciu za približne 400 tisíc eur. Väčšiu časť financuje Trenčiansky samosprávny kraj , pričom 190 tisíc eur sme získali z envirofondu. Po dokončení rekonštrukcie sa predpokladajú nižšie náklady na energie. Ušetrené finančné prostriedky bude môcť škola následne investovať do nákupu nového vybavenia. V pláne je v areáli školy vybudovať aj nové multifunkčné ihrisko. V súčasnosti máme cez Integrovaný regionálny operačný program podaný zaujímavý projekt. Zameraný je na rekonštrukciu dielní a nákup moderných technológií za takmer 1,7 mil. eur s DPH,“ povedal počas kontrolného dňa na trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Školu v aktuálnom školskom roku navštevuje takmer 500 žiakov, pričom v systéme duálneho vzdelávania je zapojených 93 z nich. Rekonštrukcia prebieha bez problémov aj za plnej prevádzky školy. „Areál máme veľký s dostatočným množstvom priestorov na výučbu. Využili sme aj priestory bývalého gymnázia, takže vyučovací proces nebol nijako narušený,“ priblížil zástupca riaditeľa pre odborný výcvik Jozef Neuschl. Stavebné práce realizuje spoločnosť TO-MY-STAV, s. r.  o., z Prievidze. „V súčasnosti sú 3 zo 4 stien budovy školy zateplené. S prácami sme v časovom predstihu. Podľa harmonogramu by mala byť rekonštrukcia ukončená do mája budúceho roku. V prípade priaznivého počasia, sa nám to môže podariť aj skôr,“ uviedol stavebný dozor Ladislav Židek. 

autor: mp

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK