Prehľad očakávaných udalostí v 51. týždni

Utorok, 17. december 2019

Trenčianska nadácia pozýva v utorok 17. decembra 2019 od 9.00 h do 11.30 h na ukončenie 15. ročníka svojho projektu s názvom Otvor srdce, daruj knihu. Podujatie sa uskutoční v priestoroch Verejnej knižnice M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. Členovia nadácie odovzdajú deťom z rodín v núdzi knihy od anonymných darcov.

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) pozýva v utorok 17. decembra 2019 od 7.00 h do Nemocnice s poliklinikou v Prievidzi so sídlom v Bojniciach a od 8.30 h do Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici, kde sa bude konať odber krvi v rámci Vianočnej kvapky krvi TSK.

Streda, 18. december 2019

V stredu 18. decembra 2019 od 8.00 h sa v priestoroch župného úradu v Trenčíne uskutoční jubilejný 10. spoločný výjazdový odber krvi s prívlastkom vianočný. Na Vianočnú kvapku krvi pozýva Trenčiansky samosprávny kraj spoločne s Národnou transfúznou službou SR v Trenčíne a tromi krajskými nemocnicami.

Nezisková organizácia Spokojnosť – centrum sociálnych služieb pozýva na vianočné charitatívne podujatie Duša Prievidze – majorita pre minoritu, ktoré sa bude konať v stredu 18. decembra 2019 o 17.00 h v exteriéri Komunitného centra v Prievidzi na Cigliarskej ceste.

Štvrtok, 19. december 2019

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) pozýva vo štvrtok 19. decembra 2019 od 7.00 h do Nemocnice s poliklinikou Myjava, kde sa bude konať odber krvi v rámci Vianočnej kvapky krvi TSK.

Sobota, 21. december 2019

LUBENÁ – Združenie pre výskum, ochranu, propagáciu a šírenie tradičnej a ľudovej kultúry so sídlom v Poluvsí pozýva v sobotu 21. decembra 2019 o 16.00 h do Kultúrneho domu v Poluvsí na podujatie s názvom Vianoce na dedine. V programe vystúpi FSk Lubená spoločne s DFS Malá Lubená a Gajdošská škola Ľuba Tatarku.

Nedeľa, 22. december 2019

V nedeľu 22. decembra 2019 o 15.00 h sa v Rímskokatolíckom kostole sv. Cyrila a Metoda v Dohňanoch bude konať podujatie s názvom Vianočné pastorále. V rámci neho vystúpia FSk Liborčan z Ľuborče, Orchester ľudových nástrojov a FSk Konopa. Pozývajú FSk Konopa, Obecný úrad Dohňany a Farský úrad. Podujatie sa koná s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Pondelok, 23. december 2019

Trenčiansky samosprávny kraj pozýva v pondelok 23. decembra 2019 do areálu Správy ciest TSK na Brnianskej ulici v Trenčíne, kde trenčiansky župan Jaroslav Baška odovzdá zamestnancom novú techniku.

Pripomíname aj kultúrno-spoločenské podujatia, výstavy a výstavky, ktoré prebiehajú v organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

V priestoroch Galérie Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja je návštevníkom k dispozícii nová stála expozícia zostavená z výberu diel Miloša Alexandra Bazovského. Jej súčasťou sú aj stručné informačné texty približujúce život a dielo autora, obohatené aj o fotografie z maliarovho súkromného archívu. Súbor diel jedného z najvýznamnejších slovenských umelcov obsahuje výber známych i málo vystavovaných autorových prác – olejomaľby, gvaše, tempery a kresby, ktoré približujú charakteristické znaky, kolorit a techniky Bazovského výnimočného umeleckého prejavu. Viac informácií na www.gmab.sk.

Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pri príležitosti celoročných osláv 50. výročia vzniku galérie pripravila začiatkom roka otvorenie novej stálej expozície diel ďalšej generácie výtvarníkov trenčianskeho regiónu zo zbierok galérie pod názvom Trenčania a výtvarníci trenčianskeho regiónu staršia a stredná generácia. Aj keď ide o súčasných umelcov, časové rozpätie ich tvorby je veľmi rozsiahle. Najstarší prezentovaný umelec Rudolf Moško sa narodil v roku 1926 a najmladšia autorka Petronela Vlhová v roku 1980. Expozícia tak predstaví diela žijúcich umelcov, z ktorých mnohí patria medzi renomované a verejnosti dobre známe osobnosti trenčianskeho regiónu. Nová expozícia má upozorniť na stále vyvíjajúcu sa tvorbu umelcov v kontexte takmer 50 rokov a jej rôznorodosť. Viac informácií na www.gmab.sk.

Trenčianske múzeum v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva do 20. januára 2020 na výstavu s názvom Herbár ľudu Váhu. Výstavu spájajúcu etnografiu ľudového odevu Považia s umeleckou fotografiou Michala Zahornackého môžu návštevníci vidieť na Trenčianskom hrade.

Výstava venovaná životu a dielu Vojtecha Zamarovského s názvom Cestovateľ stáročiami 100 rokov Vojtecha Zamarovského sa na Trenčianskom hrade uskutoční do 10. januára 2020. Expozíciu pripravilo Trenčianske múzeum v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Na týchto podujatiach môžu byť vyhotovené fotografické záznamy pre účely prezentácie Trenčianskeho samosprávneho kraja. Viac informácií nájdete na: https://www.tsk.sk/trenciansky-samospravny-kraj/urad-tsk/ochrana-osobnych-udajov.html?page_id=545126

autor: mp