Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prevencia prenosu infekcií bude témou odborného seminára pre zamestnancov ZSS v Trenčianskom kraji

Seminár zameraný práve na problematiku prevencie prenosu infekcií v zariadeniach sociálnych služieb (ZSS) pripravil Odbor zdravotníctva a sociálnej pomoci Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trenčíne pre odborných zamestnancov ZSS.

Zvýšiť úroveň povedomia o infekčných ochoreniach a ich prevencii bude cieľom odborného seminára, ktorý sa bude konať vo štvrtok 7. novembra a v stredu 13. novembra 2019 od 10.00 h v priestoroch župného úradu v Trenčíne. „V súčasnosti ZSS často suplujú zdravotnícke zariadenia dlhodobej starostlivosti. V ZSS sa tak objavujú aj nozokomiálne nákazy, preto je potrebné, aby zamestnanci týchto zariadení, najmä sestry a praktické sestry, boli preškolení. Jednotlivé prednášky sa zamerajú na hygienu rúk,“ priblížila vedúca Odboru zdravotníctva a sociálnej pomoci Úradu TSK Elena Štefíková s tým, že aj takýmto spôsobom prispieva Trenčianska župa k zlepšeniu kvality poskytovania sociálnych služieb a najmä bezpečnosti klienta pri poskytovaní ošetrovateľskej starostlivosti v zariadeniach.

Seminár je určený pre odborných zamestnancov zariadení sociálnych služieb v Trenčianskom kraji, ktorí sú zamestnaní u verejných i neverejných poskytovateľov a poskytujú ošetrovateľskú starostlivosť klientom v zariadeniach sociálnych služieb. Pozvánku spoločne s programom seminára nájdete v prílohe pod tlačovou správou. Pre tých, ktorí by sa ho chceli zúčastniť je stále v ponuke termín 13. november 2019, prvý termín je už zaplnený.

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK