Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prevencie nikdy nie je dosť! Zaznelo na tlačovej konferencii k projektu protidrogového vlaku Revolution Train v mestách na Slovensku

V Múzeu dopravy v Bratislave si skúsenosti s návštevou protidrogového vlaku Revolution Train vymenili jeho účastníci. Nechýbali medzi nimi ani predstavitelia Policajného zboru Slovenskej republiky a Česka či vyškolení preventisti. Tlačová konferencia v hlavnom meste ukončila jesennú tour protidrogového vlaku v samosprávnych krajoch na Slovensku.    

Šesť strieborných špeciálne upravených vozňov, štyri kinosály, osem interaktívnych miestností, 165 ton a cez 160 tisíc návštevníkov. Protidrogový vlak Revolution Train mal na Slovensku premiéru pred dvoma rokmi. Tento rok sa vôbec prvýkrát zastavil vo všetkých samosprávnych krajoch, v Trenčianskom kraji v troch mestách; v Považskej Bystrici, Ilave a Trenčíne. Za tri dni si vlak pozrela takmer tisícka žiakov základných a stredných škôl. „Samosprávne kraje sú zriaďovateľmi stredných škôl. Myslím si, že práve vek študentov stredných škôl je zraniteľný z pohľadu rozhodnutia sa, či vziať drogu alebo nie. Projekt protidrogového vlaku sme sa rozhodli podporiť v našom kraji, aby ho navštívilo čo najviac študentov stredných škôl. Za tri dni to bolo takmer 500 detí z 21 stredných škôl Trenčianskeho kraja. Pevne verím, že finančné prostriedky, ktoré kraj do projektu investoval, v budúcnosti pomôžu odradiť mladých ľudí od myšlienky zobrať drogu," uviedol na tlačovej konferencii trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý protidrogový vlak osobne navštívil v Považskej Bystrici. Finančné prostriedky na bezplatný vstup do vlakovej súpravy znášala župa spolu s mestami Považská Bystrica a Ilava, v krajskom meste zaplatila župa vstupy  pre študentov svojich stredných škôl.

Slovenská jesenná tour protidrogového vlaku zablúdila do 17 miest, v ktorých interaktívny program navštívili tisícky žiakov základných a stredných škôl spolu so širokou verejnosťou. K hlavným partnerom projektu na Slovensku patrilo Prezídium Policajného zboru Slovenskej republiky, v Čechách dlhodobú podporu poskytuje Národní protidrogová centrála, záštitu nad ním udelil policajný prezident Prezídia Českej republiky, Ministerstvo vnútra ČR a minister zdravotníctva ČR.  

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK