Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prichádza šiesty ročník národnej kampane Do práce na bicykli, aj tentokrát sa do nej zapoja zamestnanci Trenčianskej župy

Najväčšia celoslovenská kampaň podporujúca rozvoj cyklistickej dopravy na Slovensku už tradične štartuje začiatkom mája. V poradí 6. ročník projektu Do práce na bicykli prinesie aj jednu zásadnú novinku. Bicyklovať do práce počas celého mesiaca budú opäť aj zamestnanci Trenčianskej „cyklistickej“ župy.

Celonárodný projekt Do práce na bicykli vyhlasuje pravidelne Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky. Okrem podpory rozvoja cyklistickej dopravy sa kampaň snaží upozorniť aj na potrebu zlepšenia a vytvárania vhodných podmienok pre cyklistov, zvýšenie tolerancie ďalších účastníkov cestnej premávky voči cyklistom či podnietiť verejnosť cestovať do práce zdravšou a najmä ekologickejšou variantou. Nový ročník kampane so sebou prináša aj jednu dôležitú novinku, zmenu formátu súťaže. Hodnotiť sa bude až 5 ukazovateľov, medzi ktoré patrí celkový počet súťažiacich za samosprávu (spoločnosť), počet súťažiacich s odjazdeným aspoň 1 km na bicykli, počet súťažiacich s aspoň 1 kg ušetreného CO2, celkový počet odjazdených kilometrov na bicykli a celkový počet jázd na bicykli. Po novom tak majú šancu uspieť aj firmy či samosprávy s menším počtom zamestnancov.

Kampaň Do práce na bicykli sa teší každoročne veľkej obľube aj medzi zamestnancami Trenčianskej župy. Pravidelne od roku 2016 sa do súťaže zapája čoraz viac župných zamestnancov. Kým pred troma rokmi šliapalo do pedálov 16 zamestnancov, o rok neskôr ich do práce na bicykli dochádzali už dve desiatky. Rekordný bol pre Trenčiansku župu práve predchádzajúci ročník, do ktorého sa zapojilo až 24 zamestnancov. „Minulý rok bol pre Trenčiansku župu z hľadiska cyklistiky prelomový, podarilo sa nám slávnostne otvoriť prvé dva úseky 100 kilometrov dlhej Vážskej cyklomagistrály. Milovníci cyklistiky, ale aj pešej turistiky i široká verejnosť môžu v súčasnosti využívať úseky medzi Hornou Stredou a Novým Mestom nad Váhom či mestom Púchov a Nosickou priehradou. Teší ma, že aj samotní zamestnanci úradu majú pozitívny vzťah k cyklistike. Do práce dochádzajú na bicykli nielen počas trvania celonárodnej kampane, ale aj celého roka. Verím, že do ďalšieho ročníka sa opäť zapoja, spoločne si zasúťažíme, urobíme niečo pre naše zdravie a životné prostredie,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý na dvojkolesovom tátošovi dochádza do Trenčína z rodnej obce Dohňany.

Prihlasovanie účastníkov prebieha na webovom sídle www.dopracenabicykli.eu do 5. mája 2019. Počet zamestnancov a  súťažných tímov, ktoré budú v kampani tento rok zastupovať Trenčiansku župu zverejníme na webe Trenčianskeho samosprávneho kraja tesne pred samotným štartom súťaže.

autor: mp

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK