Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Sviatočný deň v kraji v znamení jubileí

Aj počas Sviatku sv. Cyrila a Metoda sa v celom Trenčianskom kraji oslavovalo. Obecné slávnosti vo Sverepci obohatila gulášova súťaž, 750. výročie si pripomenula obec Neporadza i Trenčianske Jastrabie, storočnicu oslávili neporadzskí hasiči.

Piatok 5. júla 2019 patril v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) oslavám aj dobrému jedlu. Obec Sverepec v rámci slávnostného Dňa obce pripravila i súťaž vo varení gulášu, počas ktorej panovala dobrá nálada. Súťažiacich prišiel osobne podporiť aj predseda TSK Jaroslav Baška. „Veľmi si vážim, že obec Sverepec každoročne organizuje takého príjemné podujatie. Všetkým tímom, ktoré pripravovali guláš som poprial veľa šťastia. Potešilo ma tiež, že väčšina z nich je domácich. To je dôkazom, že v obci Sverepec sa vedia nielen výborne baviť, ale aj skvelo variť,“ povedal trenčiansky župan. Medzi pozvanými nechýbali ani poslanci Zastupiteľstva TSK Karol Janas a Igor Steiner.

S okrúhlymi výročiami sa počas tohto dňa roztrhlo vrece. Od vzniku obce Neporadza uplynulo totiž 750 rokov a významným sviatkom sa môžu pochváliť aj hasiči z dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) obce, ktorí oslávili 100. výročie od založenia zboru. „Byť dobrovoľným hasičom je záslužná práca, ktorú si veľmi vážim. Obec Neporadza má vynikajúci hasičský zbor a ja mu prajem veľa ďalších úspešných rokov,“ povedal predseda TSK, ktorý sa na oslavách osobne zúčastnil. Obe podujatia finančne podporil Trenčiansky samosprávny kraj zo svojho dotačného systému.

Trenčianske Jastrabie oslávilo okrúhle 750. narodeniny

Malá obec neďaleko krajského mesta pripomenula významné jubileum; 750 rokov od svojho založenia. Trojdňové narodeniny municipality s viac ako 1 200 obyvateľmi vyplnili nielen miestne organizácie pôsobiace v obci, ale i hostia z blízkeho okolia. Jubilantke prišiel k okrúhlemu výročiu osobne zablahoželať aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Oslavy prvých písomných zmienok v obciac sú vždy skvelou príležitosťou na stretnutia sa domácich obyvateľov, ale i rodákov, ktorí rodnú obec kvôli práci či štúdiu opustili. K narodeninám chcem obci zaželať samé dobré rozhodnutia starostu a obecného zastupiteľstva a aby sa Trenčianske Jastrabie aj naďalej rozvíjalo,“ uviedol predseda TSK. Starostovi obce Marekovi Brožekovi odovzdal pri tejto príležitosti pamätný list a symbolický šek. Podujatie bolo finančne podporené z dotačného systému TSK. 

 

autor: bj/lb

Fotogaléria

IMG_0065
IMG_0068
IMG_0084
IMG_0086
IMG_0121
IMG_0122
IMG_0130
IMG_0135
IMG_5782
IMG_5801
IMG_5832
IMG_5838
IMG_5840
IMG_5845
IMG_5849
IMG_5856
IMG_5858
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK