Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčianska župa a krajské mesto Trenčín nadväzujú spoluprácu so Slovenským olympijským a športovým výborom

Na pôde Mestského úradu v Trenčíne sa v stredu 5. júna 2019 konalo spoločné stretnutie zástupcov Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a krajského mesta Trenčín s predstaviteľmi Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV). Hlavnou témou bolo nadviazanie vzájomnej spolupráce v oblasti vytvárania podmienok ďalšieho rozvoja v oblasti športu.

Iniciatíva spoločného stretnutia vzišla zo strany SOŠV, ktorý pokračuje v sérii rokovaní so zástupcami krajských miest a vyšších územných celkov v rámci celého Slovenska. Okrem šírenia ideí a myšlienok olympijského hnutia je jednou z nosných tém vytváranie podmienok rozvoja v oblasti športu. „Veľmi ma teší, že máme rovnaký názor na to, ako pomôcť slovenskému športu. V Trenčianskom kraji sa v oblasti športu robí veľa, buduje sa športová infraštruktúra a v tomto duchu by sme chceli aj pokračovať,“ zhodnotil prezident SOŠV Anton Siekel.

Trenčiansky župan informoval zástupcov SOŠV o tom, akým spôsobom kraj podporuje šport a vytvára vhodné podmienky pre rozvoj mládeže, či už prostredníctvom výstavby multifunkčných ihrísk na svojich stredných školách, rekonštrukcie telocviční i unikátnym pilotným projektom Hokejovej akadémie, ktorý realizuje v spolupráci so SZĽH. „Cením si najmä to, že dnešné stretnutie bolo podnetom pre vznik spoločného memoranda na podporu a rozvoj športu tu v Trenčianskom kraji. Navrhol som tiež do budúcna v spolupráci s SOŠV a mestom Trenčín pripraviť väčšie medzinárodné športové podujatie, na ktoré by sme chceli požiadať o záštitu a investíciu do infraštruktúry, ktorá v meste chýba, aj vládu Slovenskej republiky,“ prezradil výstup zo stretnutia predseda TSK Jaroslav Baška.

Mesto i kraj v posledných mesiacoch úzko spolupracuje so SZĽH, Richard Pavlikovský zhrnul cieľ všetkých zainteresovaných strán jednoznačne. „Absolútna podpora všeobecného športovania detí je kľúčovou vecou a spoločnou témou nás všetkých. Práve riešenie v tejto oblasti môže výrazne podporiť výchovný systém detí a mládeže,“ uzavrel.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK