Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky kraj sa predstavil na medzinárodnej konferencii vo Viedni

V priestoroch Hofburgského paláca vo Viedni sa vo štvrtok 28. novembra 2019 uskutočnila prezentácia kultúry, tradičnej kuchyne, zvykov a cestovného ruchu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Podujatie slávnostne otvoril veľvyslanec a stály predstaviteľ SR pri OBSE Radomír Boháč spolu s trenčianskym županom Jaroslavom Baškom.

Trenčiansky región ako kraj hradov, zámkov a legiend, tradícií či skvelého jedla. Takto sa v Hofsburgskom paláci prezentoval Trenčiansky samosprávny kraj na čele s trenčianskym županom Jaroslavom Baškom. Ten vo svojom príhovore spomenul nielen najväčšie investičné projekty samosprávneho kraja, ale aj rozvoj elektromobility či ekologické smerovanie župy. „Náš kraj ponúka široké možnosti v rámci cestovného ruchu, ale aj relaxu v troch kúpeľných miestach. Medzi priority župy patrí aj podpora zdravého životného štýlu, o čom svedčí rozvoj cyklistickej infraštruktúry či unikátny projekt Hokejovej akadémie. Som nesmierne hrdý aj na všetky folklórne zoskupenia, ktoré uchovávajú tradície typické pre náš kraj,“ povedal trenčiansky župan.

Veľvyslanec a predseda Stálej rady Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe Radomír Boháč si spolu s ďalšími hosťami vychutnal okrem iného aj vystúpenie skupiny Zvonkohra Košariská-Priepasné či niekoľkochodové menu, o ktoré sa postarali študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK. Prezentácie Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorú pripravila krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín región, sa zúčastnil aj veľvyslanec SR v Rakúskej republike i generálny tajomník Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe. 

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK