Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Už v pondelok prekročia prah novej Strednej zdravotníckej školy v Prievidzi prví študenti

Trenčiansky samosprávny kraj sa od pondelka 2. septembra 2019 bude môcť pýšiť treťou strednou zdravotníckou školou, ktorá otvorí svoje brány na Vinohradníckej ulici číslo 8 v Prievidzi. Región hornej Nitry bude od začiatku školského roka 2019/2020 vychovávať zdravotný personál prioritne pre potreby bojnickej nemocnice.

Stredná zdravotnícka škola v regióne hornej Nitry bola ešte pred nedávnom len myšlienkou, ktorá sa zdala byť takmer nedosiahnuteľná. Vďaka úzkej spolupráci Trenčianskeho samosprávneho kraja, Nemocnice s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky sa vo vynovenej budove na Vinohradníckej 8 v Prievidzi rozozvučí prvé zvonenie pre 48 študentov odboru praktická sestra. Aj touto cestou si vás dovoľujeme pozvať na slávnostné otvorenie tretej župnej strednej zdravotníckej školy, ktoré sa uskutoční v pondelok 2. septembra 2019 o 9.00 h priamo pred budovou na adrese sídla školy. Slávnostného aktu prestrihnutia pásky, ktorý vypraví zdravotnícku školu na jej púť, sa zúčastní aj predseda TSK Jaroslav Baška, spolu s ďalšími významnými hosťami. „Pre Trenčiansky samosprávny kraj je vznik tretej zdravotníckej školy veľkým krokom vpred. Pevne verím, že sa nám vďaka nej podarí vychovať profesionálnych zdravotníckych pracovníkov, ktorých na hornej Nitre nie je dostatok. Ďakujem aj Ministerstvu zdravotníctva Slovenskej republiky za spoluprácu,“ povedal trenčiansky župan.

Prievidzská „zdravotka“ vstúpi do prvého školského roka slávnostne. Zaznie hymna Slovenskej republiky, nasledovať bude prednes básne a prehliadka priestorov školy. Pevne veríme, že prídete tento významný deň osláviť spolu s nami.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK