Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V Brezovej pod Bradlom zasadla vláda SR, novú techniku si od ministerky vnútra prevzali hasičské zbory z ďalších 4 obcí kraja

Slávnostné zasadnutie vlády Slovenskej republiky sa uskutočnilo v sobotu 21.septembra 2019 v Brezovej pod Bradlom. Mesto sa zároveň stalo i dejiskom osláv Dňa ozbrojených síl SR. Počas popoludnia si nové hasičské autá Iveco Daily prevzali priamo od ministerky vnútra SR dobrovoľní hasiči z obcí Vrbovce, Chvojnica, Brestovec a Kostolné - Babulicov Vrch.

Nedeľa v kraji sa niesla v duchu významných udalostí. Okrem osláv Dňa ozbrojených síl SR sa v meste Brezová pod Bradlom zišla vláda Slovenskej republiky pri príležitosti Roku M. R. Štefánika. Výsledkom jej rokovania bolo navýšenie financií pre mesto Brezová pod Bradlom a okolité obce Košariská a Priepasné. „Rozdelili sme finančné prostriedky na údržbu ciest, na pokračovanie rekonštrukcie múzea v Košariskách a jeho prístavbu," uviedol predseda vlády SR Peter Pellegrini.

V popoludňajších hodinách si na svoje prišli dobrovoľné hasičské zbory z ďalších štyroch obcí Trenčianskeho kraja. DHZ Vrbovce, Chvojnica, Brestovec a Kostolné - Babulicov Vrch si od ministerky vnútra SR Denisy Sakovej prevzali nové hasičské autá značky Iveco Daily. „Som veľmi rada, že na Slovensku máme 100-tisícovú armádu dobrovoľných hasičov, z toho 30-tisíc mužov a žien je schopných zásahu. Tejto práci sa venujú vo svojom voľnom čase, mnohokrát na úkor svojej rodiny, za čo im patrí naša vďaka,“ uviedla ministerka vnútra SR.

K dobrovoľným hasičským zborom zo šiestich okresov kraja, ktoré si nové vozidlá prevzali v júli 2019, sa pripojili ďalšie, tentokrát z okresu Myjava. Z novej techniky sa tak tešia hasiči už zo siedmich okresov Trenčianskeho samosprávneho kraja.

 

Zdroj: Úrad vlády SR a FB Denisa Saková – Ministerka vnútra SR

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK