Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V kraji pribudli dve multifunkčné ihriská, pozvanie na ich slávnostné otvorenie prijal trenčiansky župan

Nové multifunkčné ihrisko vyrástlo pri materskej škole v obci Kolačno i v Hornom Lieskove. Počas druhého júlového víkendu boli obe odovzdané do užívania verejnosti aj za prítomnosti predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslava Bašku.

Obec Kolačno sa od soboty 13. júla 2019 môže pochváliť novým multifunkčným ihriskom pri materskej škole. Do užívania ho verejnosti slávnostne odovzdala starostka obce Lýdia Petríková spolu s predsedom TSK Jaroslavom Baškom a poslancami krajského zastupiteľstva za okres Partizánske. „Budovanie športovej infraštruktúry je jednou z priorít Trenčianskeho samosprávneho kraja, a preto ma teší, že túto myšlienku zdieľajú i menšie samosprávy. TSK len nedávno zo svojho rozpočtu vybudoval telocvičňu s parametrami športovej haly pri Strednej športovej škole v Trenčíne a otvoril zatiaľ 11 multifunkčných ihrísk pri stredných školách vo svojej pôsobnosti. Tento rok k nim pribudnú ďalšie tri,“ povedal predseda TSK s tým, že je dôležité poďakovať aj Úradu vlády SR, ktorý pomohol obci Kolačno s financovaním výstavby ihriska. 

Druhému multifunkčnému ihrisku sa od nedele 14. júla 2019 tešia obyvatelia Horného Lieskova. Otvorenia sa okrem trenčianskeho župana zúčastnil aj bývalý profesionálny futbalista a Splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Dušan Galis. Aj toto ihrisko sa obci Horný Lieskov podarilo zrealizovať vďaka finančnej podpore Úradu vlády SR.

Pri otváraní ihrísk odovzdal trenčiansky župan obom obciam aj futbalové lopty, ktoré môžu na multifunkčných ihriskách už naplno využívať.

autor: lb

Fotogaléria

IMG_0024
IMG_0027
IMG_0045
IMG_0104
IMG_0114
37
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK