Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V poradí šiesta seniorská olympiáda v obci Plevník-Drienové sa tešila rekordnej účasti

Celkovo 29 tímov z rôznych kútov Slovenska a takmer 300 účastníkov. To je bilancia šiestej Olympiády seniorov, ktorá sa každoročne koná v obci Plevník-Drienové. Ani počas tohto ročníka nechýbali rôzne športové disciplíny, olympijský oheň či holubice mieru.

Športový areál obce Plevník-Drienové zaplnila vo štvrtok 5. septembra 2019 bezmála tristovka vitálnych športovcov v úctyhodnom veku. Dôvodom bola už tradičná Olympiáda seniorov, ktorá má za úlohu udržiavať síce starších, no ešte stále aktívnych ľudí v pohybe a v dobrej nálade. Ani tento rok nechýbal olympijský oheň, ktorý zapálil prezident olympiády a legenda slovenského ľadového hokeja Jozef Golonka. „Je úžasné, že sa organizujú takéto podujatia pretože starší ľudia si to veľmi vážia. Je to pre nich obrovský zážitok a ja osobne si veľmi cením, že môžem byť prezidentom Olympiády seniorov,“ povedal Jozef Golonka.

Povzbudiť seniorov v športovom zápolení prišiel aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý nad olympiádou prevzal záštitu. „Ja si myslím, že športovať sa dá v každom veku a najmä vtedy, keď máte okolo seba vynikajúcu partiu. Seniori by mali jeseň svojho života prežiť medzi známymi, kamarátmi a v kruhu rodiny, kde sa zabavia a kde budú stále aktívni. Teší ma, že aj starší ľudia majú skvelú kondíciu a zdravý pohyb na čerstvom vzduchu,“ povedal trenčiansky župan.

Na olympiáde nechýbali rokmi overené disciplíny ako napríklad beh na 100 alebo 200 metrov, streľba zo vzduchovky, hod loptou do koša či iné. Podujatie oživil aj koncert skupiny Kmeťoband.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK