Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Víkend v kraji odštartoval MňamFest, gurmánske špeciality sa servírovali aj v ďalších obciach

Jubilejný desiaty MňamFest zaplnil námestie v Bánovciach nad Bebravou a o najlepšiu jaternicu súťažili v Trenčianskych Bohuslaviciach. Sily v príprave ďalších tradičných pokrmov si zmerali tímy aj v Bošanoch a Veľkých Bieliciach.

Do najväčšej obilnice Slovenska zavítali v sobotu 21. septembra 2019 stovky gurmánov. Desiaty MňamFest, ktorý finančne opäť podporil aj Trenčiansky samosprávny kraj, navštívila ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná i trenčiansky župan. Teší ma, že na tomto unikátnom festivale môžeme každoročne vidieť výsledky tvrdej práce regionálnych poľnohospodárov. Mesto Bánovce nad Bebravou je vďaka MňamFestu miestom, kde mohli návštevníci ochutnať to najlepšie jedlo a pitie z nášho kraja," povedal predseda TSK.

Vôňa zabíjačkových špecialít sa niesla vzduchom aj v obci Trenčianske Bohuslavice na podujatí s názvom Bohuslavická jaternica. Je to jeden z projektov, za ktorý v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK hlasovali ľudia. Vďaka tomu mohlo byť toto podujatie finančne podporené z prostriedkov župy," uviedol trenčiansky župan.

O najlepšiu kapustnicu súťažili počas slnečnej soboty vo Veľkých Bieliciach a titul najlepšia polievka si v rámci Bošianskej varešky vybojovala pravá fazuľovica. Kuchársky súboj v okrese Partizánske podporil TSK.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK