Vzácna návšteva z Holandska po štyroch rokoch opäť na Úrade TSK

Pani Berthe de Bruyn, ktorej kvôli jej dobrosrdečnosti prischla familiárna prezývka Bertuška, za dlhoročnú charitatívnu prácu opäť poďakoval aj trenčiansky župan. Klientov Centra sociálnych služieb DEMY v Trenčíne vníma Bertuška ako svoju rodinu.

Pozvanie na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) po štyroch rokoch opäť prijala Bertuška de Bruyn, ktorá je známa svojou viac ako dvadsaťročnou charitatívnou pomocou župnému Centru sociálnych služieb (CSS) DEMY v Trenčíne. Vitálna dôchodkyňa, ktorá pochádza z Holandska a sama žije v zariadení pre seniorov tvrdí, že ľudí v CSS-DEMY považuje za svoju vlastnú rodinu. „Ja nie som vydatá, nemám deti, a preto sa vždy teším na návštevu do CSS-DEMY, kde sa cítim ako doma. Pomoc tým, ktorí to potrebujú je navyše zmyslom môjho života,“ povedala pani Bertuška.

Na Úrade TSK privítal dobrosrdečnú Bertušku trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Ďakujem pani Bertuške za jej dlhoročnú výpomoc v oblasti sociálnych služieb. Vážim si ju, i jej prácu a teší ma, že som sa s ňou mohol opäť stretnúť. Dúfam, že takýchto milých zvítaní bude ešte mnoho,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška.

Práve v CSS-DEMY vzniklo moderné špecializované zariadenie pre ľudí s diagnózou autizmus po ukončení školskej dochádzky. „Aj keď je toto zariadenie otvorené zatiaľ len krátko, nadviazali sme spoluprácu so Strednou umeleckou školou v Trenčíne, ktorej študenti nám vymaľujú interiér všetkých troch poschodí. Motívom bude voda, zem a vzduch,“ povedal riaditeľ CSS-DEMY v Trenčíne Tibor Gavenda s tým, že materiál i farby sa im podarilo získať sponzorsky.

autor: lb