Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Vzájomná a najmä úspešná spolupráca Trenčianskej župy so seniormi bude pokračovať aj v ďalších rokoch

Svojim podpisom pod Memorandum o spolupráci medzi Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) a Krajskou organizáciou Jednoty dôchodcov na Slovensku (KO JDS) v Trenčíne sa tomu zaviazali trenčiansky župan Jaroslav Baška a predsedníčka KO JDS v Trenčíne Anna Prokešová. Memorandum o spolupráci bolo predĺžené opäť na dobu 5 rokov.

Spolupráca Trenčianskeho samosprávneho krajaKrajskej organizácie Jednoty dôchodcov na Slovensku v Trenčíne je počas posledných rokov na výbornej úrovni. Svedčí o tom aj fakt, že oba subjekty spoločne zorganizovali množstvo zaujímavých a výnimočných podujatí pre seniorov. „Vždy, keď potrebujeme s niečím pomôcť, poradiť, pripraviť alebo zariadiť, tak sa môžeme obrátiť na zamestnancov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorí nám kedykoľvek radi a ochotne pomôžu. O tom je vzájomná spolupráca. Naša organizácia pripravuje počas roka množstvo podujatí, ktoré Trenčiansky samosprávny kraj podporuje finančne alebo iným spôsobom. Na týchto akciách sa stretávame aj s mladými ľuďmi. Myslím si, že my, seniori, máme aj naďalej čo odovzdať mladšej generácii,“ povedala predsedníčka KO JDS Trenčín Anna Prokešová.

Predĺžením vzájomnej spolupráce Trenčianska župa aj naďalej bude pokračovať v skvalitňovaní každodenného života seniorov žijúcich na území Trenčianskeho kraja a zároveň využívať ich skúsenosti a vedomosti pri rôznych aktivitách. „Prvé Memorandum o spolupráci medzi TSK a KO JDS v Trenčíne bolo podpísané pred 5 rokmi. Ak by som mal zhodnotiť našu spoluprácu za toto obdobie, tak ju považujem za veľmi úspešnú. So seniormi sa stretávam pravidelne na rôznych spoločenských, kultúrnych, vzdelávacích a športových podujatiach. Sú to naozaj milí a dobrosrdeční ľudia. Myslím si, že úlohou župy je podporovať ich v aktívnom životnom štýle. Seniori svojej krajine, kraju a rodinám obetovali naozaj veľa, aj preto si zaslúžia našu podporu, uznanie a rešpekt,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Od roku 2014 až po súčasnosť podporila Trenčianska župa aktivity a podujatia seniorov v rámci rôznych dotačných schém a grantov sumou viac ako 37 tisíc eur.

autor: mp

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK