Z Obchodnej akadémie v Prievidzi je sedemdesiatnička, k jubileu dostane nové ošatenie a multifunkčné ihrisko

Obchodná akadémia v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) končí svoj sedemdesiaty školský rok.

Zaspomínať si na stredoškolské roky strávené v školských laviciach prišli v tretí júnový piatok do priestorov Kultúrneho a spoločenského strediska bývalí i súčasní študenti prievidzskej Obchodnej akadémie. Počas siedmich desiatok rokov sa z bývalej Strednej ekonomickej školy stala silná značka ekonomického a informatického odborného vzdelávania na hornej Nitre. Vzdelávacia inštitúcia sa môže pochváliť ôsmimi odbornými učebňami s modernou počítačovou technikou, notebookmi a dataprojektormi.

Jubilantka oslavovala, ako sa patrí. Pogratulovať jej na slávnostnú akadémiu pri príležitosti 70. výročia založenia prišlo množstvo vzácnych hostí, medzi nimi aj trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý na oslavu neprišiel s prázdnymi rukami. „Z eurofondov sme na projekt zníženia energetickej náročnosti budovy Obchodnej akadémie v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia získali takmer 600 tisíc eur, vďaka čomu škola dostane nové ošatenie a zníži sa jej energetická náročnosť. Druhým darčekom je vybudovanie nového multifunkčného ihriska zo župných peňazí, ktoré sa postaví počas letných prázdnin,“ uviedol predseda TSK a poďakoval sa vedeniu školu a všetkým bývalým i súčasným zamestnancom za prípravu študentov do ich budúceho života. Vybraní pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci školy si z jeho rúk prevzali ďakovný list. Medzi nimi bol i riaditeľ školy Ľubomír Vida, ktorý po 23 rokoch na jej čele prenecháva pozíciu svojmu zástupcovi.

autor: bj