Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Základná organizácia Slovenského zväzu telesne postihnutých Púchov sa rozlúčila s letom

Približne 150 členov Základnej organizácie Slovenského zväzu telesne postihnutých (ZO SZZP) Púchov sa stretlo na futbalovom ihrisku v Dolných Kočkovciach, aby sa pri guláši a dobrej hudbe rozlúčili s letnou sezónou. 

ZO SZZP pôsobí v Púchove už 32 rokov a v súčasnosti má viac ako 330 členov. Septembrové varenie gulášu a s ním spojená rozlúčka s letom patrí medzi tradične podujatia tejto základnej organizácie. „Naši členovia sa radi stretávajú nielen pri guláši, ale aj počas celého roka. Tento rok sa nám podarilo navštíviť Turčianske Teplice, zo zahraničných krajín zas Chorvátsko a Taliansko. Najbližšie plánujeme vyraziť do Dunajskej Stredy na termálne kúpalisko. Organizujeme podujatia pri príležitosti Medzinárodného dňa žien, ale aj maškarný ples,“ priblížil v krátkosti činnosť organizácie jej predseda Ján Petro. 

Na futbalové ihrisko do Dolných Kočkoviec zavítal osobne aj  predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja. „Základná organizácia SZZP v Púchove patrí medzi najvitálnejšie organizácie v kraji. Veľmi si týchto ľudí vážim, pretože aj keď sú zdravotne znevýhodnení, vedia sa s dennodennými problémami vysporiadať lepšie, ako zdraví ľudia. Teší ma, že Trenčiansky samosprávny kraj finančne podporuje zo svojho dotačného systému rôzne rekondičné a rehabilitačné pobyty týchto organizácií. Želám im, aby sa ich zdravie zlepšovalo a aby zostali pozitívne naladení, tak ako doteraz,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK