Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Zmodernizovanú telocvičňu na Strednej odbornej škole v Starej Turej budú môcť žiaci využívať už v tomto roku

Potvrdil to kontrolný deň, ktorý sa v stredu 4. septembra 2019 uskutočnil priamo v priestoroch telocvične na Strednej odbornej škole (SOŠ) v Starej Turej v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja  (TSK), kde v súčasnosti prebiehajú rekonštrukčné a modernizačné práce.

Komplexná rekonštrukcia telocvične, ktorú SOŠ Stará Turá využíva nepretržite už viac ako 20 rokov, začala v auguste tohto roku. „Aktuálne pracujeme na nových sociálnych zariadeniach, kde vymeníme obklady, dlažbu či rozvody. V nasledujúcich dňoch položíme nový športový povrch telocvične a drevený obklad s vykurovaním. Pôvodne sa v telocvični nachádzala drevená palubovka. Základ novej plochy bude kvôli pružnosti opäť tvoriť drevo, pričom na nový športový povrch použijeme tartan,“ priblížil práce stavebný dozor Ivan Matejka.

Prebiehajúce stavebné práce si prišiel osobne skontrolovať aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Teší ma, že v rámci rekonštrukcie telocvične dostanú novú a krajšiu tvár sociálne zariadenia, vymení sa palubovka, obloženie stien i radiátory. V ďalšej fáze Trenčianska župa plánuje vymeniť aj okná. Od tejto modernizácie si sľubujeme nielen lepšie prostredie pre výučbu telesnej výchovy, ale i energetickú úsporu pri prevádzke samotnej telocvične. Viac ako 350 žiakov školy by mohlo vynovenú telocvičňu začať využívať na prelome novembra a decembra,“ objasnil trenčiansky župan s tým, že celkové náklady na rekonštrukciu a modernizáciu telocvične, bez výmeny okien, dosiahnu sumu približne 202 tisíc eur, pričom dotácia z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR predstavuje takmer 90 tisíc eur.  

Pritom nejde o prvú investíciu kraja do telocvične SOŠ v Starej Turej. Ten v minulosti pristúpil k výmene osvetlenia za približne 30 tisíc eur, zásluhou čoho došlo k úspore finančných prostriedkov na energie. Okrem samotnej rekonštrukcie telocvične v súčasnosti prebieha aj kompletná oprava strechy školského internátu za viac ako 80 tisíc eur. Na školskom internáte je v aktuálnom školskom roku ubytovaných 100 študentov. Zároveň v septembri začnú práce na zateplení školskej jedálne v hodnote takmer 21 tisíc eur.

Trenčiansky samosprávny kraj len počas minulého roka investoval do SOŠ Stará Turá viac ako 370 tisíc eur.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK