Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Cykloturistické značenie bude obnovené na viac než 140 kilometroch trás

Vďaka podpore Trenčianskeho samosprávneho kraja bude cykloturistické značenie navigovať cyklistov po štyroch nových trasách, obnova ho čaká aj na deviatich existujúcich cyklochodníkoch.

Nové či obnovené cykloturistické značenie pribudne v roku 2020 na viac ako 140 kilometroch cyklistických chodníčkov v kraji. Slovenský cykloklub značenie realizuje pravidelne od roku 2015 na základe memoranda o spolupráci a s finančnou podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorý doň každým rokom investuje 20 tisíc eur.

Členovia Slovenského cykloklubu sa tentoraz zamerali najmä na cyklistické trasy v okrese Prievidza a Nové Mesto nad Váhom. Najdlhším úsekom, na ktorom bude značenie obnovené, je cykloturistický úsek v dĺžke 18,5 km vedúci od Brezovej pod Bradlom do Chvojnice. Zaujímavosťou je aj kompletne nové značenie, ktoré pribudne na trase dlhej 15,4 km. Ide o cyklochodník Pernhýbeľ – Vtáčnik, ktorý prepája Trenčiansky kraj s Banskobystrickým. V roku 2020 by v lesoch a na cestách v kraji malo pribudnúť celkom 32 cykloturistických smerovníkov, viac ako 100 cyklosmeroviek, 40 tabuliek miestneho názvu, ale tiež maľované značenie.

Veríme, že cyklistom budú dobre slúžiť a prajeme im veľa šťastne najazdených kilometrov.

autor: sg
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK