Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Dotačný systém od budúceho roka po novom

Poslanci krajského parlamentu na poslednom tohtoročnom zasadnutí zastupiteľstva schválili nové pravidlá pre poskytovanie dotácií z rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Predkladať sa budú elektronicky, a to do konca marca príslušného kalendárneho roka.

Schváleným Všeobecne záväzným nariadením č. 36/2020 sa upravili podmienky a postup poskytovania dotácií, okrem iného sa aj doplnili možnosti ich použitia. Po novom sa predkladané žiadosti budú posudzovať na základe kritérií s bodovým hodnotením. Body sa budú prideľovať kvalite a originalite predloženého projektu, jeho udržateľnosti či finančnej stránke, dôležitý je aj verejnoprospešný charakter či predpokladaný počet účastníkov na projekte.     

Rozširuje sa aj okruh žiadateľov, a to o obec, mesto či vyšší územný celok mimo územia TSK v prípade poskytnutia pomoci pri likvidácií následkov živelnej pohromy, havárie alebo inej podobnej udalosti. „Najdôležitejšou zmenou je posun termínu a spôsobu podávania žiadostí. Tie je potrebné predložiť do 31. marca kalendárneho roka elektronickým spôsobom,“ povedala vedúca Odboru finančného Ú TSK Renáta Ozimová s tým, že pre dotácie zamerané pre deti a mládež či na zdravotno-humanitárnu starostlivosť bude maximálna výška podpory na úrovni 80% z celkového rozpočtu, najviac do sumy 4 050 eur. V prípade ostatných žiadostí zostáva maximálna výška na úrovni 50%.     

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK