Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Kohézna politika predmetom online webinára SK8

Predstavitelia z radov krajských samospráv a odbornej verejnosti prostredníctvom online platformy diskutovali s vládnymi expertmi o novom programovom období 2021-2027.

Budúcnosť kohéznej politiky ako hlavnej investičnej politiky Európskej únie bola predmetom webinára expertov vlády SR a odborníkov z krajov na eurofondy, ktorý zorganizovalo Združenie samosprávnych krajov SK8. Hovorilo sa najmä o piatich investičných prioritách Európskej únie v podmienkach Slovenskej republiky, ktoré sa premietli aj do pripravovanej Partnerskej dohody. „V rámci druhej investičnej priority EÚ s názvom Ekologickejšia nízkouhlíková Európa sa počíta s dekarbonizáciou na regionálnej úrovni, ktorá sa dotkne aj uhoľného regiónu horná Nitra. Veríme, že pri výstavbe rýchlostných ciest, ktoré tematicky patria do cieľa EÚ číslo tri – Prepojenejšia Európa – sa dočkáme vybudovania R2, ktorá má spájať región hornej Nitry s Považím,“ uviedla vedúca Odboru regionálneho rozvoja Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja Martina Lamačková s tým, že spomínaná rýchlostná cesta je v súvislosti s transformáciou regiónu jednou z kľúčových priorít pre Trenčiansku župu.      

V rámci programového obdobia 2021-2027 bude mať Slovensko k dispozícii balík európskych peňazí vo výške 18,6 miliárd eur.

autor: bj

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK