Na zdolanie tohtoročných vrcholov VKT máte ešte 2 mesiace!

Využite posledné slnečné jesenné počasie a pridajte sa k viac ako stovke ľudí, ktorí už zdolali dvadsať predpísaných výziev piateho ročníka Vrchárskej koruny Trenčianska.

Obľúbený cykloturistický projekt vstupuje do svojej záverečnej tretiny. V čase od apríla, kedy bol piaty ročník oficiálne spustený, do konca septembra prešlo dvadsiatimi stanovenými výzvami 92 cyklistov, 35 turistov a 1 súťažiaca v kategórii VKT Handicap. Najrýchlejšie pokoril tohtoročné vrcholy Dominik Barčák, ktorý si prvenstvo v projekte zaistil ich zdolaním už 2. mája 2020. K držiteľom koruny patrí medzičasom aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Posledné dva vrcholy zdolal spolu s organizátormi VKT 5. septembra 2020 a zaradil sa na 82. miesto v kategórii bike. Gratulujeme,“ prezradil jeden z organizátorov VKT Radoslav Tilandy. Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja je trojnásobným účastníkom VKT. „Chcem poďakovať chalanom za výber nádherných miest v Trenčianskom kraji,“ povedal Jaroslav Baška na margo tohtoročných vrcholov Vrchárskej koruny Trenčianska.

Trenčiansky samosprávny kraj v spolupráci s krajskou organizáciou cestovného ruchu Trenčín región projekt podporuje od jeho začiatku v roku 2016. Všetky informácie o Vrchárskej korune Trenčianska nájdete na www.vkt-bike.sk.

autor: bj