Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Najmodernejšie prístrojové vybavenie zvýši kvalitu i komfort vyšetrenia pacientov

Trenčianska župa každoročne investuje do svojich troch nemocníc nemalé finančné prostriedky, ktoré smerujú najmä do skvalitnenia služieb pre pacientov. Dôkazom je aj vynovená Nemocnica s poliklinikou (NsP) Považká Bystrica. Okrem špičkovej kuchyne sa môže pochváliť aj najmodernejším prístrojovým vybavením či systémom automatizácie výdaja a skladovania liekov.

Považskobystrická nemocnica po novom disponuje úplne novým digitálnym röntgenom, ktorý je jedným z najkvalitnejších prístrojov svojho druhu na trhu, a to z hľadiska bezpečnosti i kvality zobrazenia. „Tento moderný prístroj stál viac ako 200 tisíc eur. Za ďalších približne 100 tis. eur sa zrealizovali aj stavebné úpravy priestorov RTG pracoviska,“ povedal predseda TSK s tým, že investícia bola plne hradená z rozpočtu kraja. „Je to vynikajúce pre pacientov, pretože dostávajú menšie dávky žiarenia a lepšia je aj kvalita práce pre zamestnancov,“ doplnil riaditeľ nemocnice Igor Steiner. „Tento rok do prístrojového vybavenia pribudne aj úplne nový mamograf s odbermi na biopsiu. Ak všetko pôjde podľa plánu, do konca roka bude mať nemocnica aj CT prístroj 3. kategórie za približne 950 tis. eur s DPH. Všetky tieto investície idú z rozpočtu TSK,“ zhrnul župan.

Zriaďovateľ plánuje v nemocnici vybudovať diagnostické centrum, do jeho vybavenia by malo pribudnúť aj MRI, ktoré aktuálne  na severe kraja chýba.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK