Pedagógovia sa školia o možnostiach výučby on-line

Pedagógovia stoja v týchto dňoch pred výzvou ako žiakom, ktorí zostali doma, nahradiť chýbajúce hodiny vyučovania. Pomôcť s riešením tejto situácie sa rozhodla aj Rada mládeže Trenčianskeho kraja a pre učiteľov pripravila špeciálne školenie.

Na školenie, ktoré prebieha v bezpečí on-line prostredia, sa učitelia základných a stredných škôl môžu prihlásiť na základe výzvy, ktorú zverejnila Rada mládeže Trenčianskeho kraja, poradný orgán predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Záujem je veľký, o on-line nástrojoch, ktoré sa dajú využívať pri komunikácii a výučbe žiakov cez internet, sa doposiaľ vzdelávalo takmer 50 pedagógov kraja spolu s vedúcou oddelenia školstva Trenčianskeho samosprávneho kraja Evou Žernovičovou. V kurzoch sa dozvedeli napríklad to, akými rôznymi spôsobmi sa dajú zadávať domáce úlohy, zdieľať študijné materiály či napríklad viesť on-line rozhovory nielen s jednotlivými žiakmi, ale i celou triedou naraz.

Združenie plánuje s neformálnym vzdelávaním učiteľov pokračovať aj naďalej a pripraviť ďalšie nadstavbové metodické videá. „Účastníkov nášho kurzu by sme chceli pochváliť za to, že sú v súčasnej situácii a vo svojom voľnom čase ochotní vzdelávať sa a získavať nové skúsenosti, ktoré prispievajú k skvalitňovaniu práce s mladými ľuďmi,“ povedal Martin Labudík, projektový manažér Rady mládeže Trenčianskeho kraja. Zároveň dodal, že táto aktivita vznikla vďaka finančnej podpore z projektu Hlas 2020, ktorý je financovaný z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a administrovaný Slovenským inštitútom mládeže IUVENTA.

autor: sg