Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Podpora atletiky na Strednej športovej škole dostala zelenú

Trenčiansky samosprávny kraj, Stredná športová škola a Slovenský atletický zväz podpísali v školských priestoroch v Trenčíne memorandum o spolupráci.

Jeho hlavným cieľom je zabezpečenie športovej prípravy žiakov v oblasti atletiky, spolupráca v oblasti vzdelávania športovcov i odborníkov či rozvoja športovej infraštruktúry. „Úlohou Trenčianskej župy je každoročne zohnať finančné prostriedky na podporu rozvoja infraštruktúry pre atlétov. Chcem pri tejto príležitosti poďakovať vedeniu školy, prezidentovi zväzu, ale aj trénerom atletiky, ktorí pripravujú našich športovcov. Zo Strednej športovej školy chceme urobiť miesto, ktoré bude vychovávať nielen dobrých športovcov, ale aj komplexné osobnosti po každej stránke,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Okrem finančného spolupodieľania sa na zabezpečení športovej prípravy atlétov sa druhý najväčší športový zväz na Slovensku zaviazal spolupracovať na systémovom riešení generačného problému pohybovej inaktivity detí a mládeže. „Podpisom memoranda deklarujeme spoločný záujem o rozvoj atletiky v rámci Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorý je lídrom v podpore športu na Slovensku,“ povedal prezident Slovenského atletického zväzu Peter Korčok.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK