Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Považskobystrická nemocnica bude mať vlastné nové diagnostické centrum

Už budúci rok sa jedna z troch župných nemocníc, Nemocnica s poliklinikou Považská Bystrica, bude môcť pochváliť moderným Centrom diagnostiky, ktoré vyrastie v centrálnom priestore nemocničného vnútrobloku.

Zlepšiť dostupnosť zdravotnej starostlivosti, skvalitniť a zrýchliť diagnostický proces i skrátiť čakacie lehoty na vyšetrenie sa Trenčianska župa rozhodla prostredníctvom investície do vybudovania Centra diagnostiky, ako súčasti považskobystrickej nemocnice. Výstavbu nového pavilónu s nadregionálnym významom odštartovalo slávnostné poklepanie základného kameňa. „Je to obrovský úspech pre nemocnicu i obyvateľov tohto regiónu. Snažili sme sa zabezpečiť čo najkratší koridor z urgentného príjmu k tejto diagnostike a zároveň vybrať miesto, ktoré by bolo ľahko prístupné aj pre ambulantných pacientov,“ vysvetlil riaditeľ nemocnice Igor Steiner.

Diagnostické centrum by malo byť postupne vybavené novým CT, MRi, digitálnym röntgenom a USG prístrojom. „Investícia do jeho výstavby predstavuje takmer 1,8 mil. eur a je hradená zo župného rozpočtu. Chcem poďakovať poslancom Zastupiteľstva TSK, že schválili financie aj na nákup CT prístroja 3. kategórie, ktorý bude vo vlastníctve nemocnice, teda všetky príjmy z jeho využívania pôjdu nemocnici,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. Zároveň zdôraznil, že všetky MR pracoviská v Trenčianskom kraji sú neštátne a tento druh diagnostiky na severe kraja chýba, preto by sa v ďalšej etape malo obstarať práve MR-ko.

Moderná budova diagnostiky by mala byť hotová do roka. Nový rozmer v rámci architektonického riešenia ponúka aj zelená a pochôdzna strecha, ktorá bude slúžiť na relax a oddych personálu nemocnice.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK