Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prvý letný deň bude patriť všetkým otcom

Už v nedeľu 21. júna začne tohtoročné leto. Nezabudnite však ani na otcov, tí svoj deň oslavujú už 110 rokov. Vezmite toho svojho na rodinný výlet, napríklad aj na Trenčiansky hrad.

S príchodom leta a uvoľňovaním opatrení súvisiacich s koranvírusom sa do zabehnutých koľají vracia aj cestovný ruch v našom kraji. Na svoje si teda prídu najmä tí, ktorým nové zážitky od začiatku tohto roka chýbali. Aby toho nebolo málo, prvý letný deň je zároveň aj Dňom otcov. Darujte tomu vášmu napríklad zážitok na Trenčianskom hrade v podobe vystúpenia sokoliarov či výlet do vynovenej Kúrie Ambrovec v rodisku Jozefa Miloslava Hurbana – Beckove. Ak preferuje športové zážitky, neváhajte využiť cyklobusy Trenčianskej župy, ktoré celú rodinu aj s bicyklami prepravia za spoznávaním cykloturistických chodníčkov v kraji. Nový úsek cyklotrasy v rámci projektu Na bicykli po stopách histórie z krajského mesta až do Nemšovej tak môžu využiť aj tí, ktorí nebývajú priamo v jej blízkosti. Prvý letný deň, letný slnovrat, je zároveň aj najdlhším dňom v roku. Z astronomického hľadiska sa viac zaujímavostí o ňom dozviete v Hvezdárni Partizánske.

Možností na strávenie prvých letných dní je v Trenčianskom kraji a inštitúciách, ktoré zriaďuje, skutočne mnoho. Stačí si len vybrať.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK