Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Rada partnerstva TSK má za sebou úvodné stretnutie

Členovia Rady partnerstva pre Integrovanú územnú stratégiu Trenčianskeho samosprávneho kraja na roky 2021-2030 sa virtuálne stretli na svojom prvom zasadnutí a pristúpili k voľbe nového predsedníctva.  

Rada partnerstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) bude kľúčovým orgánom pre implementáciu eurofondov na území Trenčianskeho kraja v nasledujúcom programovom období. Na úvodnom stretnutí bol odprezentovaný jej štatút a zostavené orgány. „Vytvorenie koordinačných rád, tematických komisií a územia spadajúceho do nástroja Udržateľný mestský rozvoj (UMR) bolo výsledkom stretnutí zamestnancov župného úradu so zástupcami okresov či regionálnych združení miest a obcí,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška s tým, že členmi sa stali predstavitelia územnej samosprávy, štátnej správy, ale aj členovia zastupujúci socioekonomických partnerov, podnikateľskú, akademickú i občiansku verejnosť. Na zasadnutí bola prezentovaná aj príprava Vstupnej správy Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja kraja, ktorá je súčasťou Integrovanej územnej stratégie kraja. Jednotlivé plánované oblasti podpory predniesli na stretnutí aj zástupcovia rezortov dopravy, hospodárstva, životného prostredia a kultúry.  

Závery prvého zasadnutia Rady partnerstva TSK:

- „Štatút Rady partnerstva je síce platný, ale účinnosť nadobudne až zverejnením cez Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky,“ povedal predseda TSK.

- potrebné je dotvoriť koordinačné rady v jednotlivých strategicko-plánovacích regiónoch a územiach UMR; koordinačné rady sú v súčasnosti pripravené, inštitucionálne však budú v najbližších dňoch zastabilizované až podpísaním stanov a dohôd o spolupráci,

- do konca roka 2020 bude potrebné pripraviť Vstupnú správu územia TSK, na ktorej sa priebežne pracuje. 

Predsedom Rady partnerstva sa stal Jaroslav Baška, za podpredsedu bol zvolený Jozef Habánik. Ďalšie stretnutie novovzniknutej Rady partnerstva sa uskutoční 14. decembra 2020. 

autor: bj

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK