Rekonštrukcia budovy Centra sociálnych služieb AVE pokračuje podľa plánu

Komplexná modernizácia župného zariadenia v Dubnici nad Váhom zlepší podmienky pre klientov i personál.

Kompletné búracie práce na budove má CSS - AVE Dubnica nad Váhom za sebou, zateplená je už aj viac ako polovica fasády. Popri zateplení sa zariadenie dočká nového krovu, strechy, vybudovaný bude i bezbariérový vstup. „Okrem pôvodného výťahu, ktorý nahradí úplne nový, pribudne ešte jeden ďalší. V centre vzniknú priestory pre rôzne terapie a rozvoj pracovných zručností. V izbách na niektorých poschodiach sú už teraz predmontované tzv. závesné zariadenia, ktoré pomôžu personálu zjednodušiť prácu s telesne postihnutými ľuďmi,“ povedal počas kontroly stavby trenčiansky župan Jaroslav Baška. Tá je v sume za viac ako 2,2 milióna eur s DPH financovaná z rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Klienti zariadenia, ktorí sú dočasne umiestnení v považskobystrickej nemocnici, sú pravidelne informovaní o pokračovaní stavby. Veľmi sa tešia na návrat do vynovenej budovy, ktorá bude spĺňať podmienky bezbariérovosti. „Dvojlôžkové izby budú v bunkovom systéme s vlastným hygienickým zariadením, zvýši sa tiež rozsah priestorov na rozvoj pracovných činností a záujmové činnosti, takže výsledok bude určite stáť za to. Predtým sme nemali spoločenskú miestnosť a všetky aktivity sa realizovali buď vo vestibuloch alebo v jedálni,“ uviedla riaditeľka CSS – AVE v Dubnici nad Váhom Anna Kancirová.

autor: bj