Rekonštrukcia CSS Jesienka v Myjave prinesie energetickú úsporu a väčší komfort klientom

Pavilón C v Centre sociálnych služieb Jesienka v Myjave, ktorého zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, mení v týchto dňoch svoju tvár.

Zariadenie s kapacitou 130 klientov podstupuje rekonštrukciu, ktorá má pomôcť zvýšiť komfort prijímateľov sociálnych služieb. Jednotlivé izby sú vďaka stavebným úpravám väčšie a disponujú novými plastovými oknami. „Ide o energetickú úsporu a tiež o to, aby z hľadiska zákona mal každý klient v rozšírených izbách dostatok priestoru,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška. Dodal tiež, že stavebné práce nenapredujú podľa zmluvného termínu, ku ktorému sa dodávateľ zaviazal. „Dokončených nie je viacero vecí. V tomto prípade pravdepodobne pristúpime, po dohode s pani riaditeľkou zariadenia a naším právnym oddelením, k penalizácii dodávateľa,“ uzavrel župan.

V rámci objektu je ešte potrebné dokončiť únikové oceľové schodisko, osadiť protipožiarne dvere, dopojiť radiátory či zhotoviť odkvapové chodníky okolo budovy.

autor: lb