Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

S kalendármi na rok 2020 obhájila Trenčianska župa strieborné a bronzové miesto

Župný nástenný a stolový kalendár na rok 2020 ocenila porota v súťaži Najkrajší kalendár Slovenska 2020 opäť druhým a tretím miestom.

Súťaž slovenskej kalendárovej tvorby s názvom Najkrajší kalendár usporadúva Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici už od roku 1992. Kalendáre hodnotí komisia zostavená z výtvarníkov, grafikov, fotografov, polygrafov a iných, ktorá sa tento rok, našťastie, stihla zísť ešte pred opatreniami nariadenými vládou SR.

Do súťaže sa pravidelne zapája aj Trenčiansky samosprávny kraj a najmä v posledných rokoch vždy úspešne. V 28. ročníku súťaže sa župa prezentovala so stolovým kalendárom, zobrazujúcim život v kraji – aktivity obyvateľov, župných zamestnancov a organizácií. Porota ho ohodnotila striebrom. V kategórii „Regióny“ súťažil nástenný kalendár s titulom Trenčianska župa ako líder duálneho vzdelávania. Trenčiansky samosprávny kraj je najúspešnejším slovenským krajom nielen v počte žiakov, ktorí sa vzdelávajú v systéme duálneho vzdelávania, ale aj v počte zapojených stredných škôl a tiež aj v počte zapojených zamestnávateľov. „Na stránkach nástenného kalendára prezentujeme to najzaujímavejšie zo študijných odborov stredných škôl v našej zriaďovateľskej pôsobnosti a zároveň koncepciu duálneho vzdelávania, v ktorom sme ako kraj už dlhodobo lídrom. A teší ma, že odborná porota ohodnotila tento náš zámer bronzovou medailou,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška.

Tradičné odovzdávanie ocenení a slávnostná vernisáž výstavy víťazných prác súťaže Najkrajší kalendár Slovenska sa kvôli koronavírusu nekonala. Zatiaľ nie sú známe ani termíny putovania výstavy ocenených kalendárov po Slovensku.

autor: sg

Fotogaléria

TSK_Najkrajší kalendár 2020 (2)
TSK_Najkrajší kalendár 2020 (6)
TSK_Najkrajší kalendár 2020 (3)
TSK_Najkrajší kalendár 2020 (7)
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK