Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Škôlku pre deti zdravotníkov už majú aj v Považskej Bystrici

Opatrovateľské zariadenie pri nemocnici, určené pre deti od troch do desiatich rokov, môžu využívať deti zdravotníkov, hasičov a policajtov.

Nedostatok zdravotníckeho personálu pocítila po zatvorení škôl a škôlok aj župná Nemocnica s poliklinikou v Považskej Bystrici. Pretrvávajúci problém napokon vyriešilo otvorenie materskej školy, nachádzajúcej sa v blízkosti nemocnice. Škôlka bola po súhlase Regionálneho úradu verejného zdravotníctva otvorená ako opatrovateľské zariadenie pre deti vo veku od troch do desiatich rokov. Riaditeľ nemocnice Igor Steiner priznal, že chýbajúci personál ohrozoval prevádzku nemocnice. „ Niektorí zamestnanci mali nútené OČR-ky už niekoľko týždňov a v poslednej dobe do toho prichádzali aj kľúčoví hráči – primári, ktorí už nemali možnosť čerpať si starú dovolenku. Chýbali nám v pracovnom procese, prevádzka bola ohrozená,“ vysvetlil.

Deti zdravotníckeho personálu sú za prísnych hygienických opatrení umiestnené v štyroch triedach. Povinnosťou je vždy čisté rúško a každodenné meranie teploty bezkontaktným teplomerom, vnútorné priestory aj vonkajšie zariadenie škôlky sú pravidelne dezinfikované. Pre školákov, ktorí sa opäť vrátili do škôlky, platí prísny režim vrátane online vyučovania. Zariadenie môžu okrem zdravotníkov využívať aj hasiči či policajti.

autor: sg

Fotogaléria

Zdroj: reportáž RTVS
Zdroj: reportáž RTVS
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK