Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Sobota v Hornej Breznici a Uhrovci v znamení fašiangov, v Poluvsí dominoval spev

V tretiu februárovú sobotu rozvoniavali zabíjačkové špeciality v Hornej Breznici či v Uhrovci. Poluvsie hostilo Pamätnicu Jozefa Strečanského, ktorá je prehliadkou neprofesionálnych interpretov ľudovej piesne.  

Tradičná Fašiangová zabíjačka v Hornej Breznici bola v poradí desiatykrát organizovaná obcou v spolupráci s miestnym dobrovoľným hasičským zborom. V Uhrovci vypomáhali s organizáciou Uhrovskej zabíjačky členovia domácej Telovýchovnej jednoty. Jedným z návštevníkov fašiangovým podujatí bol aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý v Uhrovci okrem iného odovzdal aj ceny víťazným družstvám futbalového turnaja prípravkárov. „Fašiangy sú popri folklóre jednou z tradícií, ktoré si uchovávame v Trenčianskom kraji aj v dnešnej dobe. Preto by som rád poďakoval predstaviteľom obcí a miest, ale aj všetkým, ktorí pomáhajú s organizáciou fašiangových podujatí. Nech si takéto dobré tradície zachováme aj naďalej,“ povedal Jaroslav Baška.

Na hornej Nitre, v obci Poluvsie, sa zabávalo tiež. Svoj spevácky talent prišli do miestneho kultúrneho domu predviesť amatérski speváci. Vypočuť si neprofesionálnych interpretov ľudovej piesne prišiel aj trenčiansky župan, ktorý víťazom jednotlivých kategórií 20. ročníka Pamätnice Jozefa Strečanského odovzdal pamätné plakety. Podujatie je každoročne súčasťou Zimných slávností Hornonitria.    

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK