Spojená škola v Púchove privíta nový školský rok v zrekonštruovanej jedálni a dielňach

V školskom roku 2020/2021 sa študenti župnej Spojenej školy v Púchove môžu tešiť na zrekonštruované priestory za približne 1,2 milióna eur s DPH.

Od septembra 2019 je jednou z organizačných zložiek Spojenej školy aj Stredná odborná škola sklárska. Pre študentov sklárskych odborov sa Trenčianska župa rozhodla zmodernizovať dielne. Veľkou premenou prešla aj školská kuchyňa s jedálňou, v rámci ktorej pribudol nový osobný kuchynský výťah. „Kuchyňa s jedálňou získala naozaj pekný vzhľad. Verím, že pani riaditeľka naplní nové priestory záujemcami, či už zo strany žiakov samotnej Spojenej školy, vysokoškolákmi, ale i ľuďmi, ktorí bývajú v mestskej časti Kolonka. Aj takýmto spôsobom si škola môže zarobiť na prevádzku zmodernizovanej kuchyne,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Dobrý a úspešný krok. Tak vníma rekonštrukciu kuchynských a jedálenských priestorov a zriadenie nových dielní aj riaditeľka školy. „Momentálne sme v procese výberu zamestnancov do kuchyne. Veľmi radi by sme varili od 1. septembra 2020,“ uzavrela riaditeľka Spojenej školy Lenka Jancíková. Dokončené dielo v auguste čaká kolaudácia a vydanie prevádzkového rozhodnutia z hygieny, aby škola mohla od septembra začať s využívaním nových priestorov.

autor: bj