Stavebné povolenie na novú hokejovú halu v Trenčíne-Zámostí je už právoplatné

Pilotný projekt Hokejovej akadémie, ktorý má za úlohu vychovávať budúce hokejové hviezdy ako komplexné športové osobnosti, zahŕňa okrem iného aj novú halu s ľadovou plochou. Na jej stavbu župa získala oficiálne a právoplatné stavebné povolenie.

Unikátny projekt z dielne Trenčianskeho samosprávneho kraja a Slovenského zväzu ľadového hokeja finančne podporila aj vláda Slovenskej republiky. Momentálne prebiehajú prípravné stavebné práce, ktoré by mali byť ukončené do konca apríla tohto roku. Následne sa bude môcť pristúpiť k stavbe samotnej hokejovej haly, na ktorú bolo vydané právoplatné stavené povolenie. Aktuálne finišuje spracovanie realizačného projektu a hneď po jeho odovzdaní bude pripravené a spustené verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavebných prác. Ak sa nevyskytnú v súťaži problémy, očakávame spustenie stavebných prác približne na začiatku letných prázdnin,“ informovala vedúca Odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK Martina Lamačková.

Napredovanie projektu budeme aj naďalej podrobne monitorovať.

autor: lb