Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Štvrtá najstaršia priemyslovka na Slovensku oslávila 80. narodeniny

Stredná priemyselná škola v Považskej Bystrici, ktorej zriaďovateľom je Trenčianska župa, má za sebou 8 dekád existencie. Vstup do tej deviatej lemujú významné investičné akcie. Školu odprevadil do ďalších rokov aj predseda TSK Jaroslav Baška.

Aj napriek tomu, že 80 rokov je úctyhodný vek, Stredná priemyselná škola (SPŠ) v Považskej Bystrici je dôkazom, že ten nehrá žiadnu úlohu. „Sme štvrtou najstaršou priemyselnou školou na Slovensku s bohatou históriou. Osemdesiate narodeniny školy si okrem spoločnej oslavy pripomenieme aj plesom v sobotu 25. januára,“ povedal riaditeľ Tibor Macháč.

Poďakovať všetkým, ktorí sa za dlhé roky postarali o dobré meno školy prišiel aj predseda TSK Jaroslav Baška. „Stredné priemyselné školy v Trenčianskom kraji sú na veľmi vysokej úrovni. Považskobystrická priemyslovka reaguje na potreby trhu práce a pripravuje žiakov aj na vysokoškolské štúdium. Pevne verím, že ich počet bude v budúcnosti stúpať,“ povedal trenčiansky župan s tým, že za posledné roky investoval TSK do SPŠ Považská Bystrica približne 800 tis. eur zo svojho rozpočtu.

Pri tejto významnej príležitosti boli ocenení aj viacerí pedagogickí i nepedagogickí zamestnanci SPŠ, ktorí sa počas rokov pričinili o rozvoj školy. Srdečne gratulujeme.

autor: lb

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK