Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Tabletový systém podávania stravy v považskobystrickej nemocnici si pacienti pochvaľujú

V minulom roku sa Trenčianskej župe ako zriaďovateľovi Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici podarilo v nemocnici zrealizovať viacero dôležitých investícií. Jednou z nich bola aj komplexná rekonštrukcia kuchyne s tabletovým systémom podávania stravy.

Do modernizácie kuchyne vrátane všetkých komponentov od umývacej linky, cez tabletový systém podávania stravy až po transportné vozíky s ťahačom na prepravu jedla k pacientovi investoval Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zo svojho rozpočtu približne 1,5 mil. eur. „Považskobystrická nemocnica v súčasnosti disponuje vynovenou kuchyňou, ktorá spĺňa všetky najmodernejšie štandardy. Teší ma, že personál nemocnice i pacienti si na tabletový systém podávania stravy rýchlo zvykli a pochvaľujú si ho,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška. 

Jeho slová potvrdzuje nielen nemocničný personál, ale aj samotní pacienti považskobystrickej nemocnice. „Takýto systém je praktický, páči sa mi to. Oproti pôvodnému, normálnemu podávaniu stravy v tanieroch sa to nedá porovnať, toto je určite modernejšie a aj zo zdravotného hľadiska lepšie,“ povedal pacient Jozef Jahoda.  

autor: mp

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK